בנק הפועלים מפרסם את דוחותיו הכספיים לרבעון השני של שנת 2021

 

16.08.21


הבנק מסכם את הרבעון השני של 2021 עם רווח נקי של 1.42 מיליארד ש"ח
ותשואה להון של 14.5

  • כחלק מהאסטרטגיה שאימץ, הבנק הגדיל את תיק האשראי ברבעון בשיעור של 5.8% תוך צמיחה בכלל תחומי הפעילות

  • לצד הצמיחה בפעילות העסקית, הרווח הושפע גם משיפור באינדיקטורים הכלכליים שהוביל להמשך הקטנת יתרת ההפרשה להפסדי אשראי בגין אירועי הקורונה

  • לבנק עודפי הון משמעותיים עם יחס הון עצמי רובד 1 של 11.61% , והודיע לאחרונה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 617 מיליון ש"ח


להלן נתונים עיקריים מתוך הדוחות הכספיים לרבעון השני של שנת 2021:


תוצאות

  • הבנק מסכם את הרבעון השני של השנה ברווח נקי בסך 1,419 מיליון ש"ח בהשוואה ל 133- מיליון ש"ח ברבעון המקביל. לצד הצמיחה בפעילות העסקית, הגידול ברווח נבע בין היתר משיפור באינדיקטורים הכלכליים שהוביל להקטנת יתרת ההפרשה להפסדי אשראי בגין אירועי הקורונה.
  • שיעור התשואה להון שהשיג הבנק על הרווח הנקי ברבעון עמד על 14.5% בהשוואה ל 1.4%- ברבעון המקביל אשתקד.
  • תוצאות המחצית הראשונה: הרווח הנקי במחצית הראשונה של 2021 עמד על 2,773 מיליון ש"ח. שיעור התשואה להון על הרווח הנקי עמד במחצית הראשונה על 14.1% .
  • שיפור באינדיקטורים הכלכליים הוביל להקטנת ההפרשה להפסדי אשראי, ולצד ריקברי בהפרשות הפרטניות הוביל לרישום הכנסות בסעיף הפסדי אשראי בסך 647 מיליון ש"ח ברבעון.
  • יחס היעילות (הוצאות תפעוליות מסך ההכנסות) עמד ברבעון השני של 2021 על 56.0% , בהשוואה ל- 57.9% ברבעון המקביל אשתקד.
  • דירקטוריון הבנק אישר חלוקת דיבידנד לבעלי מניות הבנק בהיקף של 30% מהרווח הנקי לשנת 2020 , בסך של 616.8 מיליון ש"ח. הדיבידנד יחולק ב- 18.8 .


צמיחה

  • הבנק הגדיל את סך האשראי לציבור שהעמיד ללקוחותיו במהלך הרבעון השני של 2021 - סך האשראי לציבור, נטו, הסתכם ב- 323.8 מיליארד ש"ח, בהשוואה ל- 306.1 מיליארד ש"ח בסוף מרץ 2021 - גידול של 5.8% במהלך הרבעון, והשלים גידול בשיעור של 7.3% במחצית הראשונה של השנה.
  • הצמיחה בתיק האשראי ברבעון מתבטאת בגידול בכלל מגזרי הפעילות:
    • האשראי העסקי הוביל את הצמיחה וצמח ב 10.4% ברבעון השני. הגידול נבע מהחלטה אסטרטגית של הבנק לעלייה בהיקפי הפעילות של כלל ענפי המשק ובפרט בענפי הנדל"ן. על רקע הביקושים הגבוהים בשוק הדיור, ברבעון השני הבנק העמיד ללקוחותיו אשראי לדיור בהיקף של כ 4.3 מיליארד ש"ח המהווה גידול של 4.3% ברבעון.
    • האשראי המסחרי צמח ברבעון ב 8.4%.
  • הבנק המשיך להגדיל את יתרת מכשירי האשראי החוץ-מאזני (לרבות מסגרות וערבויות) עבור לקוחותיו ב 3.1% במהלך הרבעון.
 

איתנות פיננסית

  • הבנק ממשיך להציג מדדי איתנות ויציבות גבוהים מאוד: ההון המיוחס לבעלי מניות הבנק הסתכם ב 42.3 מיליארד ש"ח בהשוואה ל 39.9 מיליארד ש"ח בסוף שנת 2020 , גידול בשיעור של 6.1% . יחס כיסוי הנזילות ממשיך להיות גבוה ועמד בסוף הרבעון השני על 140% .
  • יחס הון עצמי רובד 1 גבוה - וליום 30 ביוני 2021 של הסתכם ב 11.61% שהוא גבוה מיחס ההון עצמי רובד 1 המזערי הנדרש ע"י בנק ישראל וכן מיעד ההון של הדירקטוריון.
  • בסיס הנזילות והפיקדונות של הבנק המשיך להתרחב: הפיקדונות הקמעונאיים הסתכמו בסוף הרבעון השני ב 284.1 מיליארד ש"ח, המהווה גידול של 3.4% ביחס לסוף שנת 2020 . סך פיקדונות הציבור עלו ב 11.0% מתחילת השנה.

לצפייה בהודעה המלאה

לצפייה בדו"חות