חולמים להקים עסק? בנק הפועלים נותן חסות באתר גיוס ההמונים headstart, לקידום עסקים קטנים בתחילת דרכם

בשורה ליזמים קטנים: בנק הפועלים עם המרכז לליווי עסקים, נותן חסות באתר גיוס ההמונים headstart וביחד משיקים את "פועלים סטארט". המיזם -נועד לסייע ליזמים לגייס הון כדי להגשים חלום ולפתוח עסק. יזמים אשר יצליחו לעמוד ביעד הגיוס יקבלו חבילת הטבות בנקאיות וליווי עסקי מהבנק

מהלך חדשני של בנק הפועלים לקידום עסקים קטנים בתחילת דרכם: הבנק משיק את "פועלים סטארט" – תכנית לגיוס הון ראשוני להקמת עסק קטן באמצעות פלטפורמת headstart  ולתמיכה בעסקים אלה - בשיתוף המרכז לליווי עסקים.

"פועלים סטארט" הינו חלק ממעטפת התמיכה שמייצר בנק הפועלים, באופן שוטף, עבור עסקים קטנים בישראל, ונועד לסייע להם לצלוח את המכשלה הראשונה בהקמת עסק - גיוס ההון הראשוני. בנק הפועלים הינו הראשון בישראל ובין הבנקים הבודדים בעולם, המעניק חסות לתכנית בפלטפורמת מימון ההמונים של headstart.

במסגרת המהלך, יעניק בנק הפועלים חסות למתחם ייעודי באתר גיוס ההמונים הפופולרי headstart, ויקרא ליזמים להעלות את רעיונותיהם העסקיים ולהזמין את חבריהם לתמוך בהם. הגיוס יתבצע בהטבה משמעותית ליזמים - במידה ויצליחו לגייס את הכסף, הם ישלמו 5% עמלה במקום 9% הנהוגה עד כה וזאת בסבסוד הבנק. בנוסף לסכום הכסף שיגייסו באתר, יקבלו היזמים, לקוחות בנק הפועלים, אשר עמדו ביעד הגיוס, תנאים מועדפים בניהול החשבון העסקי ואפשרות ללקיחת הלוואה בתנאים אטרקטיביים, וכן חבילת הטבות מהמרכז לליווי עסקים של בנק הפועלים (יחד עם להב, קרן שכל והמכללה למנהל) - הכוללת ליווי עסקי, קורסים והדרכות, בניית אתר אינטרנט וכתיבת תכנית עסקית. בנוסף, מענק בסך 10,000 ש"ח יוענק לחמשת המגייסים הראשונים, לקוחות הבנק, ובהתאם לתקנון.

רונן שטיין, משנה למנכ"ל, הממונה על החטיבה הקמעונאית: "זיהינו כי בישראל לא קיימת פלטפורמה ייעודית לגיוס הון לעסקים קטנים, והחלטנו להרים את הכפפה אנחנו בעצם אומרים לעסק הקטן – אם החברים שלך מאמינים בך ומוכנים להשקיע במיזם שלך, גם אנחנו מאמינים בך".

יעל אלמוג, משנה למנכ"ל, הממונה על חטיבת מחזיקי עניין: "אנו רואים חשיבות רבה בשיתופי פעולה רחבים ובבניית מערכות יחסים ארוכות טווח, שיביאו ערך חדש ללקוחותינו. המיזם יסייע ליזמים עסקיים לעשות צעדים ראשונים בבניית העסק וישפר את יכולת שרידותם.

יוסי מאירי, מנכ"ל ומייסד headstart: "כמובילת תחום מימון ההמונים, המתפתח בישראל בקצב מרשים בשנים האחרונות, היה זה אך טבעי עבור headstart לחבור לבנק המוביל בישראל ולהביא ערך נוסף לקהילת היזמים ההולכת וגדלה של הקבוצה."

headstart הינה פלטפורמת מימון ההמונים הגדולה והראשונה בישראל. קבוצת  headstart מובילה תחום זה מאז הקמתה, בשנת 2011. במהלך שנות פעילותה, גייסו בהצלחה כ- 2,000 פרויקטים, בסכום כולל של למעלה מ- 80 מיליון שקלים בתחומי יזמות, קהילה ואמנות. כיום, מפעילה הקבוצה פלטפורמות נוספות, giveback  לגיוס תרומות  ו- fundit, פלטפורמת equity crowdfunding, הצפויה להירשם כאחד מרכזי ההצעה הראשונים שאושרו, במסגרת חוק מימון ההמונים שקידמה, באחרונה, הרשות לני״ע.