בנק הפועלים מבצע השקעה אסטרטגית בקרן "ויולה פינטק" מקבוצת ויולה בשיתוף עם קבוצת מוסדות פיננסיים מובילה בעולם

בין השותפים הזרים המהותיים בקרן - הבנק הקנדי הגדול Scotiabank וענקית הביטוח האמריקנית The Travelers Companies אריק פינטו, מנכ"ל הבנק: "ההשקעה שלנו בויולה פינטק, לצד השקעות בקרנות היי טק נוספות ובחברות פינטק – מציבה אותנו בחזית הטכנולוגיה במגזר הפיננסי ומאפשרת לנו להציע ללקוחותינו פתרונות טכנולוגיים חדשניים"

בנק הפועלים הודיע היום, על השקעה אסטרטגית בקרן ההשקעות "ויולה פינטק" מקבוצת ויולה. הקרן מנוהלת ע"י פרופ' דני צידון, ששימש עד לפני למעלה משנה כמשנה למנכ"לית בנק לאומי וראש חטיבת שוקי הון, בנקאות פרטית ואסטרטגיה, וע"י תומר מיכאלי, יזם פינטק ואחד ממייסדי FundBox, מחברות הפינטק הישראליות המובילות. כיו"ר ועדת ההשקעות של הקרן משמש אבי זאבי, שותף מייסד ב"ויולה" ומאבות תעשיית הפינטק בישראל.

באמצעות ההשקעה בקרן "ויולה פינטק" יהיה בנק הפועלים שותף אסטרטגי לבנקים מהגדולים והמובילים בעולם ולמוסדות פיננסיים בינלאומיים מובילים נוספים, שלרובם זו ההשקעה הראשונה בקרן המנוהלת מישראל. בקרן שותפים גופים פיננסיים ישראלים נוספים. בבנק צופים שמעבר להשקעה פיננסית איכותית, השותפות  תרחיב את  החשיפה הבינלאומית של הבנק לחברות הזנק (סטארט-אפ) בתחום הפינטק, בכל שלבי הצמיחה. בנוסף תאפשר השותפות לבנק לקיים הפרייה הדדית עם המוסדות הפיננסיים הבינלאומיים השותפים בקרן, באופן שיקדם את יכולת הבנק לממש את חזון הבנקאות הפתוחה, ולהשיג שיפורים משמעותיים בקווי המוצרים והשירותים הפיננסיים שהבנק מעניק ללקוחותיו, בביצוע ההשקעה מדגיש הבנק את מחויבותו להמשיך לאמץ פתרונות מתחום הפינטק כמרכיב מרכזי באסטרטגית הארגון, ולצורך זה מאפשרת לבנק גישה לחברות פינטק מרחבי העולם בכל שלבי הצמיחה.

מנכ"ל הבנק, אריק פינטו: "ההשקעה שלנו בויולה פינטק, לצד השקעות בקרנות היי טק נוספות ובחברות פינטק – מציבה אותנו בחזית הטכנולוגיה במגזר הפיננסי ומאפשרת לנו להציע ללקוחותינו פתרונות טכנולוגיים חדשניים. על מנת לקבל גישה למודלים עסקיים חדשים המביאים ערך אמיתי ומהותי ללקוח, אנו חוברים למוסדות פיננסיים בינלאומיים, לקהילת הסטארטאפים בארץ ובחו"ל, ולענקיות הטכנולוגיה".

אבי כוכבא, משנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על חטיבת החדשנות, אמר: "במהלך השנה האחרונה קיים בנק הפועלים קשר עם מאות חברות פינטק ישראליות והטמיע מספר מרשים של טכנולוגיות ומודלים עסקיים חדשים באמצעות שיתופי פעולה עם חברות הפינטק. ההשקעה בקרן 'ויולה פינטק' תאפשר להרחיב עוד יותר את קשת החברות שהבנק חשוף אליהן בדגש על השווקים הבינלאומיים אשר הגישה אליהם, מטבע הדברים, קשה יותר".

דני קולר, משנה למנכ"ל הבנק והממונה על חטיבת שווקים פיננסים ובנקאות בינלאומית, אמר: "אנו מאמינים שההשקעה הפיננסית טומנת בחובה יתרונות משמעותיים לבנק, הן בהיבט הפיננסי והן בהיבטים נוספים שיסייעו בחיזוק הפעילות והגישה של הבנק למוקדי ידע גלובליים".

חיים פינטו, ה- CTO  של הבנק אשר היחידה המנוהלת על ידו מובילה את הפעילות השוטפת מול הקרן, קרא ליזמים מתחום  החדשנות הפיננסית למנף את המהלך : ״צוות הפינטק בבנק ערוך ומוכן לעבוד עם הקרן ועם שלל היזמים שפועלים בתחום. אנחנו מחויבים להאצת תהליכי חדשנות באמצעות שיתופי פעולה עם חברות פינטק מתוך רצון לשלבם במוצרים שלנו לטובת לקוחות הבנק״.

את תהליך ההשקעה ליוותה פועלים שוקי הון, זרוע ההשקעות של בנק הפועלים בראשותו של עומר קרייזל.