בנק הפועלים מפרסם את דוח האחריות התאגידית לשנת 2018

• הבנק ממשיך להוביל זו השנה השניה ברציפות את דירוג 'מעלה' לאחריות תאגידית
• לראשונה נערך מחקר חיצוני אודות ההשפעות הכלכליות-חברתיות של הבנק על המשק הישראלי

בנק הפועלים מפרסם היום את דוח האחריות התאגידית לשנת 2018 אשר מרכז בתוכו את כלל הפעילות שנקט הבנק במהלך השנה בתחום האחריות התאגידית ומשקף את העשייה החברתית-סביבתית המגוונת של הבנק בתחום (ראה הרחבה בנספח). במקביל לפרסום הדוח, ארגון "מעלה" הודיע היום כי גם השנה, בנק הפועלים נכלל בצמרת הדירוג שלו לאחריות תאגידית.

במסגרת פרסום הדוח השנה, בחר הבנק למדוד לראשונה את ההשפעות הכלכליות-חברתיות של פעילותו על המשק הישראלי באמצעות ביצוע מחקר אימפקט חיצוני ובלתי תלוי אשר נערך על ידי חן הרצוג, כלכלן ראשי ושותף בחברת BDO. המחקר מבוסס על מודל שפותח על ידי הכלכלן זוכה פרס הנובל וסילי לאונטיף, והוא בוצע במתודולוגיה המקובלת והנפוצה בעולם לבחינת ההשפעות הכוללות של חברות וענפים על המשק.

מהמחקר עולה בין היתר כי ההשפעה הכוללת של בנק הפועלים על התמ"ג עומדת על 19.5 מיליארד ש"ח המהווים 1.5% מהתוצר המקומי והלאומי של מדינת ישראל. תשלומי המיסים של הבנק ועובדיו מהווים 0.9% מההכנסות הלאומיות ממיסים ואילו פעילות הבנק מייצרת כ- 51,500 משרות במשק הישראלי.

מנכ״ל בנק הפועלים, אריק פינטו: "בנק הפועלים מהווה חלק בלתי נפרד מהחברה בישראל. מיקומו הגבוה של הבנק בדירוג מעלה הוא תוצאה של מחויבות אמיתית ורבת שנים של הנהלת הבנק ועובדיו לקידום ערכים חברתיים וסביבתיים. תוצאות המחקר שנערך השנה ממחישות את החלק המשמעותי של הבנק בצמיחת המשק הישראלי. כולי תקווה כי ארגונים נוספים גם יבחנו את ההשפעות החברתיות שלהם וישקללו אותם בתהליכי קבלת ההחלטות שלהם".

המשנה למנכ"ל בנק הפועלים והממונה על חטיבת מחזיקי עניין, יעל דרומי: ״בנק הפועלים הוא מהגופים העסקיים הראשונים בישראל שהתחייבו לפעול בעקרונות של אחריות תאגידית, ולהתייחס אל הפעילות החברתית-סביבתית כחלק בלתי נפרד מהפעילות העסקית. אנו מקפידים לבחון את ההחלטות העסקיות המשמעותיות ביותר גם במשקפי מחזיקי העניין, כדי לוודא שהן עולות בקנה אחד עם אחריותנו כלפיהם. בשנים האחרונות התפיסה הזו הולכת וצוברת תאוצה בארץ ובעולם, ואנו שמחים לראות כי בנק הפועלים זוכה כבר מספר שנים ברציפות להכרה על מובילותו בזירה החברתית הן בדירוגים מקומיים והן בדירוגים בינלאומיים״.
מנכ"ל מעלה, מומו מהדב: "בנק הפועלים מתייחס לאחת הסוגיות המשמעותיות במשק והיא ההשפעה של עסקים על צמיחה כלכלית וחברתית. התמונה המתקבלת מרשימה ומלמדת על עשייה מתמשכת ומובילה במשק. בכך הבנק גם מסמן את השלב הבא של מימוש אחריות תאגידית."

נספח: נקודות מרכזיות מדו"ח אחריות תאגידית לשנת 2018

כחלק מהשאיפה להיות שחקן משפיע בחברה הישראלית, בחר הבנק למקד את עשייתו החברתית במספר תחומים העולים בקנה אחד עם הליבה העסקית שלו ואשר נועדו להשגת מטרות חברתיות בתחומי חינוך פיננסי, נגישות והעצמת אנשים עם מוגבלות, עצמאות דיגיטלית לאזרחים ותיקים, תעסוקה ומוביליות חברתית בפריפריה, הצמחת עסקים קטנים וקיימות סביבתית.

פעילות למען אנשים עם מוגבלות

• העלאת מודעות לנושא - מעל 500,000 איש חתמו על האמנה לשילוב אנשים עם מוגבלות בחברה בעקבות מהלך "הדלת פתוחה לכולם".
  • שילוב אנשים עם מוגבלות בשוק העבודה- העסקת מאות עובדים עם מוגבלות, ייזום ירידי תעסוקה לשילוב אנשים עם מוגבלות.
  • פיתוח מוצרים בנקאיים המיועדים לקידום הנגישות בישראל (משכנתא, אשראי להנגשת עסקים, פיקדון לנגישות).

פעילות למען אזרחים ותיקים

• סניפים ניידים של הבנק מגיעים ל- 11 מרכזי דיור מוגן ברחבי הארץ.
  • מהלך ארצי להדרכות לעצמות דיגיטלית לאזרחים ותיקים וכבר אלפי  אזרחים ותיקים למדו בקורסים.

הענקת כלים להתנהלות פיננסית נכונה

• 9,000 איש השתתפו בסדנאות בנושאים שונים מטעם "המרכז לצמיחה פיננסית" ב-2018.
  • 500,000 איש למדו באתר המרכז לצמיחה פיננסית על התנהלות פיננסית נכונה.
  • עשרות אלפי לקוחות קיבלו ליווי להתנהלות כלכלית נכונה והבראה פיננסית מצוות "פועלים להבראה".

פעילות לצמיחת הפריפריה

• פריסה משמעותית של סניפים בפריפריה – כ-100 סניפים.
  • 423 ספקים הם מהפריפריה (מהווים כ20% מספקי הבנק).
  • 2,830 עובדים (כמעט שליש מעובדי הבנק) מתגוררים בפריפריה.
  • בחמש השנים האחרונות הושקעו למעלה מ-45 מיליון שקלים בפרויקטים חברתיים לקידום הפריפריה.

צמיחת החברה הערבית

• לבנק 28 סניפים ביישובי החברה הערבית.
  • הבנק מפתח באופן שוטף מוצרים ושירותים מגוונים המותאמים לחברה הערבית.
  • הושקו לאחרונה דף פייסבוק של הבנק ואתר המרכז לצמיחה פיננסית בשפה הערבית.
  • התקיימו מגוון פעילויות לקידום הצמיחה בחברה הערבית בדגש על יזמות של נשים, העצמת סטודנטים וקידום צמיחת עסקים קטנים.

צמיחת עסקים קטנים

• בנק הפועלים נבחר כבנק המקדם במידה הגבוהה ביותר את העסקים הקטנים בישראל (על פי סקר שערך מרקטטסט בינואר 2019), ואילו משרד הכלכלה דירג את הבנק כטוב ביותר לעסקים קטנים ובינוניים.
  • הובלת מהלכים ארציים כדוגמת "שביל העסקים של ישראל" ו"יום העסקים הקטנים" במטרה לעודד צמיחה של העסקים הקטנים בישראל.
  • 76% מהספקים של הבנק הם עסקים קטנים וזעירים.
  • פותחו מגוון שירותים, כלים דיגיטליים וסדנאות מקצועיות כדי לסייע לבעלי העסקים להתנהל פיננסית.

מימון פרויקטים שעוזרים לסביבה

היקף האשראי שניתן על ידי הבנק לפרויקטים המקדמים קיימות סביבתית בתחומי אנרגיה סולרית, בניה ירוקה והתפלת מים עומד על כ-8.7 מיליארד שקלים.

תרומה והתנדבות בקהילה

• סך התרומות של הבנק ב-5 השנים האחרונות עמד על 193 מיליון ₪ -  הממצב את הבנק כתורם הכי גדול במשק אשר מקדם עם שותפים שונים העצמת אנשים עם מוגבלות, חינוך פיננסי וקידום תעסוקה וצמיחה בפריפריה.
  • 41% מעובדי הבנק מתנדבים באופן קבוע.

העמקת המחויבות לפיתוח העובדים

• הבנק רואה בעובדיו כנכס המשמעותי ביותר שלו ומחויב לפיתוח העובדים מבחינה מקצועית ואישית, לדאוג לבריאותם ולרווחתם, ולספק להם סביבת העסקה נאותה ואחראית.
  • בנק הפועלים מדורג בין עשרת המעסיקים המובילים בישראל בדירוג "מאה החברות שהכי טוב לעבוד בהן" של חברת BDI.
  • הבנק מעסיק כ-8,300 עובדים מכל קשת החברה הישראלית ומכל רחבי הארץ.
  • שיעור הנשים המנהלות בבנק עומד על 53.2% (לעומת כ-34% בשוק העבודה)
  • ניתנו לעובדים מעל 60 אלף ימי למידה בנושאים מקצועיים ובמיומנויות אישיות, במגוון ערוצים.