"הלוואות בתנאים טובים יותר מהבנק". האמנם?
3 יוני 2024
בשנת 2023, שוק ההלוואות הצרכניות בישראל עבר שינויים משמעותיים, כפי שנחשף בדו"ח המחלקה הסטטיסטית של בנק ישראל שפורסם באתר בנק ישראל במרץ 2024.
הדו"ח מציג נתונים המאפשרים לנו להבין את המגמות החדשות בתחום ולספק תובנות על ההשפעות שלהן על הצרכנים ועל המשק בכלל.
"הלוואות בתנאים טובים יותר מהבנק" האומנם?
הבחירה בין לקחת הלוואה מבנק לבין הלוואה שמציעות חברות כרטיסי האשראי היא אחת השאלות המרכזיות שעולות בקרב הצרכנים המבקשים לקבל מימון. בעוד שחברות כרטיסי אשראי מציעות גישה מהירה ונוחה למימון, כפי שנחשף בדו"ח המחלקה הסטטיסטית של בנק ישראל שפורסם באתר בנק ישראל במרץ 2024, הבנקים עדיין מספקים את התנאים המשתלמים ביותר לרוב הלקוחות.
תנאים
הנתונים מדגימים כי ריביות ההלוואות בבנקים נמוכות יותר בהשוואה לאלו המתקבלות בחברות כרטיסי האשראי. בהשוואת ריביות אשראי של בנק ישראל מחודש אפריל 24, הריבית הממוצעת בבנק הפועלים נמוכה יותר מהריבית הממוצעת בחברות כרטיסי האשראי.
ההבדל בריביות יכול להשפיע משמעותית על סכום ההחזר הכולל, וכן, על עלות המימון הכוללת לצרכן.
כמו כן, הבנקים מציעים תכניות תשלום גמישות יותר, אשר יכולות להתאים לצרכים השונים וליכולת התשלום של הלווים.
שקיפות
הבנקים מאפשרים ללקוחות לקבל ייעוץ מקצועי לפני קבלת ההלוואה, מה שמאפשר להם להבין את ההתחייבויות הכרוכות בהלוואה ולתכנן בהתאם.
המסקנות
מתוך הנתונים המתקבלות מדוח המחלקה הסטטיסטית של בנק ישראל, ניתן להסיק כי הבנקים המסורתיים עדיין מהווים את האופציה המועדפת עבור רוב הצרכנים המחפשים הלוואות צרכניות. היתרונות הברורים בריביות נמוכות יותר, גובה ההלוואה הממוצעת וגמישות בתשלומים, מקנים לבנקים יתרון משמעותי על פני חברות כרטיסי האשראי.
לצרכנים מומלץ לבחון בקפידה את כל האופציות הזמינות לפני קבלת החלטה על מימון צרכני, ככל שצריכים מימון שכזה, ולזכור כי הבחירה הנכונה יכולה לחסוך הוצאות רבות לטווח הארוך.
לשיתוף הכתבה:
אי עמידה בפרעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. מתן ההלוואה כפוף לאישור הבנק ולתנאיו. לפני הגשת בקשת הלוואה, עליך לוודא שההלוואה דרושה ומתאימה לך, וכי באפשרותך לעמוד בהחזרי ההלוואה. לשם כך, יש לבחון הכנסות והוצאות, קיימות וחזויות, יתרות זכות (כגון תכניות חיסכון, פיקדונות וכו') ויתרות חובה.