משאירים את המינוס מאחור
משאירים את המינוס מאחור
6 צעדים בדרך לסגור את המינוס
6 צעדים בדרך לסגור את המינוס
סוגרים את המינוס
רבים מאיתנו רואים במינוס דרך חיים. התרגלנו לחיות עם המקף הקטן הזה שמרצד ליד היתרה בחשבון הבנק. הבעיה היא שהמקף הקטן הזה עולה לנו ביוקר, ושאם לא מקפידים על התנהלות פיננסית נכונה לאורך זמן, יש לו נטייה לגדול עוד ועוד.
החדשות הטובות הן, שיציאה מהמינוס היא קודם כל ענין של החלטה. אז אם החלטתם שנמאס לכם ואתם נחושים להפוך את המינוס לפלוס, הנה שישה צעדים שיעזרו לכם לעשות זאת בהצלחה.
ריכוז הכנסות מול הוצאות
שרטטו טבלה בת שתי עמודות. רכזו את כל ההכנסות החודשיות שלכם בצד אחד של הטבלה, ובצד השני את כל ההוצאות שלכם. על מנת לוודא שאתם לוקחים בחשבון את כל הנתונים הרלוונטיים, תוכלו להיעזר בפירוט התנועות האחרונות של חשבון העו"ש שלכם, בחשבונות כרטיסי האשראי ובתלושי המשכורת. שימו לב לכלול בצד ההוצאות את כל סוגי החיובים, כולל החזרי הלוואות, תשלומי משכנתא, ביטוחים, הפקדה לחסכונות וכיו"ב.
בחינת הפער שבין ההכנסות להוצאות
אם הגעתם למצב שבו אתם במינוס, סביר מאוד להניח שההוצאות החודשיות שלכם גדולות מההכנסות שלכם. במקרה כזה, עליכם לצמצם את ההוצאות, על מנת להגיע לתקציב מאוזן, שיאפשר לכם לעצור את "כדור השלג" ולהחזיר את השליטה לידיכם.
קביעת סדר עדיפויות מחודש לשם הגעה לתקציב מאוזן
עברו על רשימת ההוצאות והחליטו אילו מהן ניתן לצמצם ועל אילו מהן ניתן לוותר. התחילו בסעיפי המותרות, כמו מסעדות ובילויים אחרים, שכן אותם ניתן להתחיל לצמצם באופן מיידי. השאיפה בצמצום ההוצאות צריכה להיות השגת תקציב מאוזן, שבו סך ההכנסות שווה לסך ההוצאות. כדאי לערב גם את הילדים בתהליך סגירת המינוס, כחלק מהחינוך הפיננסי שאתם מקנים להם. כך הם יוכלו ללמוד עקרונות חשובים של התנהלות פיננסית נכונה, ובנוסף, לקחת חלק פעיל במאמץ לצמצם הוצאות מיותרות, כמו למשל לחסוך בצריכת החשמל בבית או להכין ביחד איתכם רשימת קניות מראש, על מנת למנוע בזבוזים.
השגת תזרים חיובי
תקציב מאוזן כשלעצמו עדיין לא יביא לסגירת המינוס. כדי להשאיר את המינוס מאחור, יש להגיע למצב שבו ההכנסות גבוהות יותר מההוצאות, על מנת שתוכלו להקצות סכום כסף לסגירת המינוס. לשם כך, ניתן לפעול בשתי דרכים: הגדלת ההכנסות וצמצום נוסף של ההוצאות. בדקו האם באפשרותכם להגדיל את רמת ההכנסות שלכם, באמצעות בקשת העלאה או מציאת מקור פרנסה נוסף, כמו למשל הענקת שיעורים פרטיים. במקביל, בחנו האם ניתן לבצע צמצום נוסף של ההוצאות.
הקצאת סכום לחיסכון
הצלחתם לסגור את המינוס? בשעה טובה! עכשיו תוכלו להתחיל להקצות סכום כסף מסוים לחיסכון. הכספים שתחסכו יוכלו לשמש אתכם למטרת שונות, כולל יציאה לבילויים וגם הוצאות בלתי צפויות, שפעם היו גורמות להעמקת המינוס.
הקפדה על התנהלות פיננסית נכונה לאורך זמן
סגירת המינוס היא רק שלב בתהליך רחב יותר, של שינוי דפוסי התנהגות ואימוץ הרגלי צריכה בריאים. על מנת להישאר ביתרה חיובית לאורך זמן, יש להפוך את ההתנהלות הפיננסית על פי תקציב מוגדר לדרך חיים.
שינויים בהרגלי הצריכה - הרגלים שיעזרו לכם לחסוך בהוצאות
- עריכת סקר שוק לפני רכישה גדולה: כשמדובר בקניית מוצר יקר, לא כדאי למהר. סקירת מחירים באינטרנט וחיפוש אחר מבצעים מיוחדים יכולים לחסוך הרבה כסף.
- קנייה על פי רשימה בלבד: לפני שיוצאים לקניות, עורכים מראש רשימה מסודרת של כל הפריטים הדרושים ונצמדים אליה.
- קניית בגדים בסוף עונה: גם כאן, הסבלנות משתלמת. מחירה של קולקציה חדשה שזה עתה הושקה עשוי לרדת משמעותית בתוך חודשיים.
- תשלום במזומן: התנהלות במזומן, במיוחד בכל הנוגע לרכישות הנוגעות לתקציב המשפחתי השוטף, מאפשרת להיות בבקרה ובשליטה גבוהות יותר על ההוצאות, ובכך מעודדת חיסכון.
חשוב לדעת
- אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.